Jan Lolke Dijkstra

Jan Lolke Dijkstra

Register Accountant

Na bijna 30 jaar ervaring in de accountancy bij de grote(re) accountantskantoren, besloot ik in 2015 mijn eigen accountantskantoor op te richten. Dit besluit komt voort uit het feit dat ik van mening ben dat het anders en vooral veel beter kan voor mijn cliënten.

Het vak accountant heb ik grondig geleerd bij kantoren als KPMG en Deloitte. Hier ligt de basis voor mijn carrière binnen de accountancy: van accountant tot directeur/partner bij o.a. Nicolai & Tabak. Een mooie carrière, maar toch ontbrak er iets essentieels voor mij: persoonlijk contact en oprechte betrokkenheid. Bij de grote(re) kantoren zijn dit inhoudsloze begrippen geworden als gevolg van de eenzijdige focus op declarabele uren en het grote verloop onder de medewerkers. Toegevoegde waarde wordt niet geleverd, maar wel gefactureerd.

Mijn missie is om er te zijn voor mijn cliënten, niet alleen wanneer het goed gaat, maar juist ook wanneer het minder goed gaat. Ik heb bij heel veel verschillende soorten bedrijven in de keuken gekeken. Dankzij mijn jarenlange ervaring herken ik de signalen ruim op tijd wanneer het niet goed gaat. Mijn expertise gaat veel verder dan alleen de jaarrekening of de jaarlijkse belastingaangifte. Het tijdig signaleren van problemen en advisering over de mogelijkheden voor bijsturing zijn van onmisbare waarde voor ondernemers. Dat is de meerwaarde die ik wil en kan bieden.

Oprechte betrokkenheid betekent voor mij: vanuit de persoonlijke relatie meedenken, zorgen delen en (slimme) oplossingen aandragen. Een persoonlijke relatie gebaseerd op wederzijds respect en vertrouwen is de basis voor de samenwerking met mijn cliënten.

Mijn loopbaan in vogelvlucht

Sinds 1987 ben ik werkzaam in de accountancy. De eerste jaren als assistent bij de grote kantoren (KPMG en Deloitte) in de controlepraktijk. In 1997 ben ik afgestudeerd als registeraccountant en vervolgens heb ik in de jaren 2000 en 2001 de opleiding tot registercontroller gevolgd. Van 1998 – 2000 ben ik werkzaam geweest als financieel directeur bij een vee-exportonderneming. In 2001 heb ik vervolgens weer de overstap gemaakt naar de accountancy bij Nicolai & Tabak Accountants waar ik sinds 2004 als partner aan verbonden was. Door een overname in 2011 van Nicolai & Tabak ben ik terecht gekomen bij accon avm. In 2015 heb ik het besluit genomen om zelf een accountantskantoor op te richten. Gedurende al deze jaren ben ik voornamelijk werkzaam geweest in de drie noordelijke provincies.

Contact

Deel ons online

 Gearwurk BV
Van Knobelsdorffplein 14
9203 DJ  DRACHTEN
Tel: 0512-745135
Mail: info@gearwurk-accountants.nl

 

Kvk: 62349740

BTW: NL854781420B01