Uw financiële vragen en hoe wij dit aanpakken

Uw vraag

“Ik doe zelf de boekhouding maar ik wil dat een accountant mijn boekhouding gaat doen.”

Ons antwoord

Als accountant zorgen wij voor continuïteit. Als ondernemer bent u er altijd van verzekerd dat uw administratie op tijd wordt ingeboekt, de aangiftes op tijd en correct worden ingediend en uw boekhouding voldoet aan de geldende wet- en regelgeving. Doordat wij uw boekhouding doen kunnen wij ook heel direct reageren op zaken die zich voordoen en waarvan wij denken dat het interessant voor u kan zijn. Wij handelen proactief wat leidt tot een efficiencyslag in het maken en presenteren van de tussentijdse cijfers zodat u goed op de hoogte bent. Nu u zelf geen omkijken meer heeft naar uw boekhouding, kunt u zich bezighouden met datgene waar u goed in bent: ondernemen.

Uw vraag

“Ik durf niet te wisselen van accountant want ik ben bang voor de eventuele nare gevolgen.”

Ons antwoord

Uw overstap naar ons heeft geen nare gevolgen. Wij nemen de zorg van het overstappen volledig bij u uit handen. Het enige wat wij van u vragen is dat u op een nette manier afscheid neemt van uw huidige accountant. Vervolgens zorgen wij ervoor dat we alle gegevens opvragen bij uw huidige accountant en zorgen ervoor dat we die ook daadwerkelijk krijgen. Wij continueren de boekhouding waardoor er geen achterstanden ontstaan, ook niet op fiscaal gebied. Wij zijn een gerenommeerd accountantskantoor waardoor de overstap zeker niet als negatief zal worden uitgelegd door externe partijen of door de belastingdienst.

Uw vraag

“Ik ga starten met een nieuw bedrijf en ik zoek een accountant die mij financieel kan begeleiden.”

Ons antwoord

Gearwurk is een allround accountantskantoor met zowel kleine ondernemingen als grote bedrijven in haar portefeuille. Door jarenlange ervaring weten wij wat er komt kijken bij het starten van een onderneming, zowel fiscaal als juridisch. Wij beantwoorden graag uw vragen, kunnen u helpen bij het kiezen van de juiste ondernemingsvorm, bij het inrichten van de boekhouding en het opstarten van een salarisadministratie. Wij bieden hulp bij het aanvragen van een financiering bij een bank en leggen een financiële onderbouwing onder uw ondernemingsplan.

Lees ook de referentie van Beryl Tassen

Uw vraag

“Heb ik nog wel de juiste ondernemingsvorm.”

Ons antwoord

Dit is een vraag die regelmatig naar voren komt en kan ingegeven zijn door fiscale achtergronden of om risico’s van aansprakelijkheid op privé vermogen af te dekken. Zo kan het aantrekkelijk zijn, wanneer u als IB onderneming hoge winsten maakt, te switchen naar een BV vorm. Ook wanneer u risicovolle projecten gaat ondernemen waarbij u privé geen risico wilt lopen, kan een andere ondernemingsvorm interessant zijn. Wij adviseren u niet alleen over de juiste ondernemingsvorm maar begeleiden en ontzorgen u ook bij een herstructurering, vaak in samenwerking met een fiscalist en notaris.

Uw vraag

“Mijn aandeelhouders vragen om een professionele jaarrekening”

Ons antwoord

Wij zijn professionals in financiële verslaglegging en zijn op de hoogte van de actuele wet- en regelgeving over financiële vastlegging. Wanneer u te maken heeft met financiers als banken of investeringsmaatschappijen, zullen zij vragen om een professionele jaarrekening. Daaruit moet blijken dat de cijfers die u presenteert betrouwbaar zijn en overeenstemmen met de daadwerkelijke realiteit van uw bedrijf. Wij voegen betrouwbaarheid toe aan uw cijfers en presenteren deze op een professionele manier. Standaard rapporteren wij via SBR aan banken en de kamer van koophandel.

Lees ook de referentie van Zonderland Machinehandel Joure

Uw vraag aan ons

Op welke vraag wilt u graag een antwoord van ons?

2 + 10 =

Alle financiële vraagstukken, investeringen en keuzes die we moeten maken op ondernemersgebied overleggen we met Jan Lolke. Het gaat om een hechte samenwerking. Uitdenken, werken aan de toekomst. Veel meer dan alleen boekhoudkundig.

Stefan Hagenouw

Ottevangers Lichtdesign Groningen

Contact

Deel ons online

 Gearwurk BV
Van Knobelsdorffplein 14
9203 DJ  DRACHTEN
Tel: 0512-745135
Mail: info@gearwurk-accountants.nl

 

Kvk: 62349740

BTW: NL854781420B01