Fardau Rienstra

Fardau Rienstra

assistent-accountant

Sinds 1 maart 2017 werk ik 4 dagen per week als assistent-accountant bij Gearwurk accountants & advies in Heerenveen.

In mijn dagelijkse werkzaamheden houd ik me voornamelijk bezig met de complexere jaarrekeningen en fiscale aangiftes. Daarnaast verleen ik ondersteuning bij het inboeken. Daarmee ben ik bij het gehele proces betrokken: van inboeken en het opstellen van de jaarrekening tot het verzorgen van de aangifte.

Het leuke aan het werken als assistent-accountant is natuurlijk het werken met mensen. Maar ik ben bovenal gemaakt voor cijfers. Geef mij maar een boekhouding met enorme verschillen. Dat is voor mij een leuke uitdaging: om het allemaal uit te zoeken en op orde te brengen.

Mijn voldoening haal ik vooral uit het oplossen van moeilijke vraagstukken. Ik houd van complexe zaken, waar veel in zit om over na te denken. Bijvoorbeeld BV structuren met meerdere ondernemingen eronder. Of consolidaties met veel posten waar je over na moet denken. Daarnaast vind ik inkomstenbelasting ook erg interessant. Bij inkomstenbelasting kijk ik waar de klant kan besparen, waar de aftrekposten zitten. Ik vind het een uitdaging  om er het maximale uit te halen.

Ik ben erg tevreden met mijn overstap naar Gearwurk accountants & advies. Bij andere kantoren voel je de druk letterlijk om 150% van je inzet te geven. Dat is bij Gearwurk heel anders. Juist vanwege de waardering die je hier krijgt, wil je niet anders dan uit jezelf 150% van je inzet geven. Het is erg opmerkelijk dat je hier vooral hoort wat je goed doet. Je wordt gewaardeerd om wie je bent. Je wordt bedankt bij het naar huis gaan. Ik doe gewoon mijn werk zoals het hoort. En dan is het verrassend dat je daarvoor bedankt wordt.

Mijn loopbaan in vogelvlucht

Tijdens mijn opleiding HBO Accountancy en Post-bachelor Accountant-Administratieconsulent werkte ik bij Van der Veen & Kromhout Registeraccountants en belastingadviseurs te Gorredijk en ben hier doorgegroeid naar de functie gevorderd assistent-accountant[FR–dV1] . Toen ik na zeven jaren mijn blik wilde verruimen, ben ik overgestapt naar Van Elst & Oosterbaan Accountants Adviseurs te Leeuwarden. Tot ik begin dit jaar de mogelijkheid kreeg om voor Gearwurk te werken. Hier werk ik nu naar volle tevredenheid als assistent-accountant

Contact

Deel ons online

 Gearwurk BV
Van Knobelsdorffplein 14
9203 DJ  DRACHTEN
Tel: 0512-745135
Mail: info@gearwurk-accountants.nl

 

Kvk: 62349740

BTW: NL854781420B01